Recepta de picantó a la sal menjar casolà de preparació fàcil
Ingrdients per a 2 persones:
1 "picantó" d'aproximadament 500g ( i el seu fetge)
2 kg de sal gruixuda
50 g de foie semicuit en pasta
100 cc de calvados
100 g de llenties pardines
300 cc de caldo de verdures
mantega
Procediment de preparació:
1) Sofregir lleument les llenties en un cassó amb la mantega.
2) Afegir-hi el caldo de verdures i bullir sense pausa per espai d'aprox. 20 min.
3) Preescalfar el forn a 200º.
4) Enterrar el "picantó" en sal en una safata adient i poseu-ho al forn per espai de 10-12 min.
5) Desenterrar.
6) Temperar el semicuit a temperatura ambient en un bol d'acer.
7) Saltejar el fetge de picantó i flamejar amb el calvados.
8) Temperar.
9) Muntar amb la batedora el semicuit, el fetge i el calvados fins a tenir una pasta ferma però mal·leable. Amb aquesta pasta pinteu el "picantó".
10) Prepareu el forn en la posició de gratinador. Seria bo que el "picantó" es gratinés al gratinador i estigués col·locat just damunt de la cassola de les llenties. Així el greix fos del foie cau damunt de les llenties i les aromatitza.
11) Quan el "picantó" sigui ben ros, treure del forn i esquarterar.
12) Emplatar i guarnir amb les llenties.