Recepta de peus de porc gratinats amb poma i vi blanc cuina tradicional
Ingredients per persona:
1 peu de porc bullit
1/2 poma tipus golden
1 cabeça d'alls secs
1 copa de vi blanc
1 iogurt natural
1 cullerada de garam masala
oli d'oliva
sal
pebre negre
Aquest és un d'aquells plats que es prepara fàcilment en 25-30 minutets, amb una preparació de 10 minuts i un temps de cocció d'uns 15 minuts.
Procediment de preparació:
1) Pelar els grans d'all.
2) Pelar la poma i daurar-la a la planxa amb una mica de mantega, fins que sigui rossa.
3) Triturar-la amb un dels grans d'all (amb la batedora).
4) Muntar un all i oli amb l'oli d'oliva afegint-lo en rajolí a la poma sense deixar de batre (all i oli de pomes).
5) Tallar la resta de grans d'all pel mig i treure el brot verd que tenen a dins.
6) Posar-los tots en un cassó i cobrir-los amb aigua freda. Arrencar-ho a bullir suaument i canviar l'aigua, refredeu el cassó. Cal tornar a repetir el procediment 2 cops. Després, substituir l'aigua pel vi blanc i deixar que redueixi fins a tenir una confitura d'alls.
7) Incorporar-hi el iogurt, el garam masala i deixar que torni a bullir. Triturar fins que quedi una crema.
8) Escalfar el peu de porc al microones, només per temperar-lo, estovar les gelatines i poder-lo desossar fàcilment.
9) En una paella antiadherent, enrossir els peus salpebrats amb la pell cap per avall fins que facin una superfície cruixent.
10) Posar els peus en una safata per anar al forn (gratinador), aquest cop amb la pell mirant enlaire, i posar-hi una capa d'all i oli de pomes. Gratinar fins que siguin rossos.
11) Per presentar el plat es pot posar la crema al fons del plat, i el peu desossat al damunt.