Recepta de confit de conill al romaní amb favetes i rovellons plat per cuinar al forn fabetes
Ingredients per a 2 persones:
1/2 conill de la part del darrere, separat en els dos quarts de cuixa
100 g de rovellons frescos
1 llauna de favetes fregides amb oli d'oliva
1 l d'oli d'oliva 0.4º
3 grans d'all
3 branques de romaní fresc
Sal
pebre negre en gra i mòlt
1 fulla de llorer
1 pessic petit d'herbes de la Provença
pell de 1/2 taronja
Procediment de preparació:
1)Escalfar el forn a 85º i preparar una plata fonda on hi hagi espai per al conill i per cobrir-lo d'oli.
2)Daurar un gra d'all en una paella amb una mica d'oli d'oliva.
3)Salpebrar el conill i marcar-lo amb una mica d'oli fins que sigui ros.
4)Passar-ho tot a la plata que teniu preparada i cobrir-ho tot amb oli d'oliva fred fins que ho tapi.
5)Afegir el llorer, les herbes de provença, els grans de pebre i d'all, la pell de taronja i les branques de romaní, però reservar-ne algunes fulles per aromatitzar els bolets.
6)Introduir al forn per espai de 3h aprox, per tal de confitar-ho.
7)Netejar els rovellons, i tallar-los en quarts radials.
8)Deixar escórrer les favetes en un colador.
9)Picar les fulles de romaní.
10)Mullar una paella amb una mica d'oli per confitar el conill, i saltejar els rovellons a foc viu. Quan comencin a deixar anar l'aigua, tapar la paella i deixar-ho coure a foc lent uns 2 min.
11)Afegir les favetes, s'hi poden posar uns dauets de botifarra d'ou o negra de faves, o un tall de cansalada viada en el mateix confit del conill.